Začetni koraki nemščine 2016/2017

V mesecu juliju smo na CID-u (Center interesnih dejavnosti) uspešno izvedli poletne urice nemščine, ki se ga je skupno udeležilo sedem mladih tečajnikov. Tečaj je organiziral CID v svojih prostorih na Osojnikovi cesti 9 na Ptuju pod mojim mentorstvom. V enem tednu smo izvedli skupno 15 poletno obarvanih šolskih uric. Tečajniki so se tako lahko prepričali, da nemščina ni noben bau-bau, ampak da je lahko zelo zabavna in hkrati poučna. Obravnavane teme so bile raznolike, izbrane tudi s strani otrok ter izpeljane na počitniški način.

Na tečaju so se tako nekateri otroci prvič srečali z novim jezikom, ki je v veliki meri podoben angleščini, kot so ugotovili tudi sami, se naučili prvih nemških besed, pesmic, številk, rim, se seznanili z nemškimi črkami ter glasovi. Po zaključenem tečaju so se znali samozavestno in pogumno predstaviti tudi po nemško. Veliko je bilo skupinskega sodelovanja, dela v dvojicah/trojicah ter iger, ni pa manjkalo niti tekmovalnega duha, kjer so se otroci preverjali v znanju med zabavnimi igrami, kar je pričaralo sproščeno in veselo vzdušje.

Glede na to, da je bil tečaj  uspešno izpeljan, smo se skupaj s CID-om odločili, da bi tokrat izvedli začetni tečaj (30 urni) za odrasle, ki bo predvidoma v mesecu januarju 2017. V kolikor želite sodelovati in se naučiti kaj novega ali svoje znanje zgolj obnoviti, se prijavite!

Prijave že potekajo, zato ne odlašajte!

Prijave zbira CID na:

Tel. št.: 041 604 778 ali 02 780-55-40

E-pošta: cid@cid.si

Lahko pa se seveda oglasite tudi osebno na Osojnikovi cesti 9 na Ptuju.

Vaše prijave bomo zelo veseli.

Lep pozdrav,

Maja Mihalič