Razlogi za učenje nemščine

Učenje tujih jezikov je pomembno in ljudje se tega zavedamo bolj kot kadarkoli prej. Skorajda povsod se zahteva znanje tujega jezika in vsakdo se znajde kdaj v situaciji, ko bi mu znanje tujega jezika še kako prišlo prav.  Poglejmo si nekaj razlogov, zakaj se odločiti za učenje nemščine. Prepričana sem, da vas bodo ti razlogi prepričali, če vas mogoče še niso.

1. Vpliv in bližina Avstrije

Bližina naših severnih sosedov je za marsikoga lahko velika prednost in tudi razlog za učenje nemščine. Tisti, ki živijo v neposredni bližini so podvrženi vplivu nemščine, kar pa je vsekakor pozitivno, saj marsikdo z jezikom odrašča in se ga uči brez da bi se tega zavedal. Ker nam je naša severna soseda tako blizu in ima precejšnji vpliv na nas, je to vsekakor eden izmed razlogov, zakaj se učiti nemščine. Ko boste nemščino osvojili boste brez zadržkov odšli po nakupih ali zgolj na izlet po naši severni sosedi.

2. Delo

Vse več ljudi gre s trebuhom za kruhom, tako kot so to počeli že naši predniki. Avstrija je priljubljena dežela med Slovenci, kjer marsikdo najde svoj posel. Zato je znanje nemščine eden od zaželenih pogojev delodajalcev, saj brez znanja nemščine težko komuniciramo s strankami oz. osebjem na delovnem mestu. Pri iskanju dela vam bo nemščina še kako prišla prav!

3. Družina in prijatelji

Imate prijatelje ali družino v nemško govorečih državah? Imate mnogokrat pomisleke, zakaj ne znate jezika, da bi lahko z njimi lažje komunicirali? Znanje nemščine vam bo sporazumevanje z njim olajšalo, tako pa boste spoznali in lažje razumeli tudi njihovo kulturo, navade in običaje.

4. Šola

Lažje razumevanje snovi in boljše ocene. Ne sliši se slabo. Otroci in najstniki jezik usvajajo lažje in hitreje (predvsem nezavedno skozi igro, risanke, filme, stripe …). Več kot so otroci v stiku z jezikom,  boljše ga razumejo in začutijo, zato jim dajte priložnost, da ga bolje spoznajo. Mogoče vas kdaj presenetijo, ko bodo rekli, da je nemščina v šoli zabavna.

5. Turizem

Sanje o potovanjih lahko postanejo resničnost. Če si niste upali zaradi pomanjkljivega znanja nemščine potovati v nemško govoreče države, lahko z znanjem nemščine to pozabite. Potovanja postanejo zabavnejša, saj z znanjem jezika mnogo lažje spoznavamo kraje, ljudi, kulturo …